(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
HELVÍKOVSKÉ VEPŘOVÉ ŘÍZKY - KALORICKÉ, ALE VÝBORNÉ:-))

Potřebné ingredience
vepřové řízky, kotlety nebo třeba plátky z krkovičky, plnotučná hořčice, vejce, klobása dle chuti, sůl, pepř, hladká mouka, olej
Postup přípravy
maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce. V kastrolu na rozpáleném oleji opečeme plátky z každé strany a pak podlijeme vodou a dusíme cca 20 -30 minut za občasného obracení a podlévání (maso by nemělo moc plavat ve vodě). Pak v troubě dopečeme cca 20 minut (pokud nemáte kastrol, který se dá dát do trouby, přendáme plátky do pekáčku ) a také občas podléváme, ale omáčka se nesmí vyvařit. Musí to být tak akorát, aby se šťávička - omáčka nemusela zahušťovat. Mezitím si uvaříme rýži, vajíčka na tvrdo (cca 2 vejce) a nakrájenou klobásu na kolečka osmahneme na pánvičce dozlatova. Vejce pak nakrájené na kostičky vmícháme do hotové omáčky. Podáváme s rýží a klobásku dáme navrch. Dobrou chuť
P.S. v nerez kastrolu se to více přichytává ke dnu, takže nejlepší je klasický smaltovaný kastrol, který pak můžete dát i do trouby......
P.S. v nerez kastrolu se to více přichytává ke dnu, takže nejlepší je klasický smaltovaný kastrol, který pak můžete dát i do trouby......
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé